God og lett torskegryte

Tjohei! Nå skal jeg dele en oppskrift på en kjempegod torskegryte som jeg kokte ihop til middag tidligere i dag. Jeg har alltid vært litt skeptisk til hermetiske tomater og tomatpure, men i dag viste de meg begge to at jeg kunne legge skepsisen på hylla. Dette ble nemlig veldig godt! Til denne gryten trenger du:

  • 400 gram torskefilet
  • ca 1 ss olivenolje
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2-3 ss tomatpure
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 dl vann
  • salt og pepper
  • 1 paprika
  • 1-2 søtpoteter (kommer an på størrelsen)
  • 1/2 sitron
  • ferske urter
  • sorte oliven uten stein

Bruk gjerne en panne med litt høye kanter. Skjær 1 løk i biter og stek den blank i litt olivenolje. Ha i finhakket hvitløk sammen med 2-3 ss tomatpure. Rør dette godt sammen og la det surre i et par minutter. Så har du i hermetiske tomater og vann. Smak til med salt og pepper. Kutt potetene opp i skiver, og paprikaene i biter

torskegryte

Vær forsiktig så du ikke skjærer deg!

torskegryte1

Ha i potetene og paprikaen. Sørg for at potetene er godt nede i gryta. Dette skal koke under lokk i ca 20 minutter til potetene er nesten møre.  Det er viktig at du rører litt innimellom, så det ikke fester seg til bunnen. Når potetene er nesten møre, putter du i torsken. Det kan være lurt å kutte torsken i ca like store biter, da blir de ferdig samtidig. Så heller du i saften av 1/2 sitron og legger i noen sorte oliven uten stein. Like før du serverer har du i noen ferske gode urter. Jeg brukte persille og timian i dag.

torskegryte4

Du kan selvfølgelig droppe oliven om du ikke liker det. Men jeg syns det var utrolig godt, og skulle gjerne ha hatt i enda fler!

torskegryte6

Dagens middag overrasket meg virkelig. Kjempegodt!

torskegryte8

Kan serveres med et grovt godt brød eller rundstykker.

torskegryte9

Da har du middagen til i morgen klar! ENJOY!

Eat healthy, worry less, build faith, work hard, stay strong,

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *