Fantastiske havrechips!

Hallo og god helg til dere! For noen uker siden, hørte jeg ei venninne nevne noe om havrechips som de pleide å lage da hun bodde i Danmark. Jeg ble gira på ideen, men må ærlig innrømme at jeg glemte litt av hele greia. I dag hadde jeg fri fra jobb, og hadde veldig lyst å lage ett eller annet lettvint og godt. DA kom jeg på det! HAVRECHIPS! Jaaa! Jeg må si jeg var veldig spent på hvordan i alle dager dette skulle smake, og var litt småskeptisk. Havrechips… hørtes ikke supergodt ut egentlig. Men da skal jeg si dere jeg tok feil! Dette var superdigg! Hele familien her likte det faktisk. Så DA var det klart. Denne oppskriften må jeg dele! Så kjære lesere.. her kommer en simpel og kjapp oppskrift. Lag en dobbel porsjon med havregrøt. Oppskriften står som oftest på pakken, men vist ikke;

  • 4 dl lettkokt havregryn
  • 6 dl vann
  • 1/2 ts salt

Kok havregrynen i 3-4 min

chips

Når den er ferdig, må du la den avkjøle seg litt. Jeg har litt dårlig tålmodighet, så jeg satt min litt i vinduet på kjøkkenet.

chips1

Du må ikke vente til den blir veldig kald. Bare lunka. Tilsett 2 ss olivenolje og rør godt. Fordel deretter grøten over to plater med bakepapir. Det skal smøres tynt utover! Jeg valgte å strø på sesamfrø også (anbefales!)

chips3

Velg hvilket krydder du vil ha. jeg lagde to forskjellige. En med taco, chili og havsalt. Og en med Havsalt, pepper og paprika.

chips2

Velg det DU syns er godt!

chips4

SÅ er den klar for mykje lys og varme i ovn! Den skal stå på 170 grader i varmluft. Midt i ovn i 60 min. Jeg stekte begge brettene samtidig, og byttet plass på dem etter 30 min.

chips5

Når de er ferdige, avkjøles de og brekkes i passelig store biter. MMMMM!

chips7

Disse er perfekte til guacamole! Så jeg lagde liksågreit en dip til dem også.

chips8

Ser det ikke  bare supergodt ut?! Oppskrift på guacamole skal du få her:

  • 1 avocado
  • 1 båt lime
  • 1 ts mager kesam
  • 1 fedd hvitløk
  • salt og pepper

Mos avokadoen og ha over lime og kesam og et presset hvitløksfedd. Bland alt godt sammen. Smak til med salt og pepper! VOILA!

chips9

Det finnes mange måter å lage guacamole på, du kan feks tilsette litt løk og tomat også. Men i dag lagde jeg den sånn som over her. Passet ypperlig til chipsen. Du kan også bruke salsa eller andre urte dipper. Dette var mitt helgetips til dere! Håper dere koser dere masse! GOD HELG fra meg! Om du liker bloggen min, kan du gjerne like siden min på facebook også. DEN FINNER DU HER. Da får du oppdateringer på ting som skjer på bloggen, og litt ellers.

smile

When you finally LET GO of the past, something better comes along

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *