Helt kokos laks

Jeg har alltid vært veldig glad i laks. Og prøver stadig og finne flere måter å tilberede det på. Den gode gamle er jo med potet, gullerot, rømme og sitron. Og det er skikkelig godt det også! Men jeg er jo som de fleste kanskje har fått med seg blitt veldig glad i kokosmelk. Så jeg prøvde i dag en ny versjon med LAKS I KOKOSMELK. Den skal dere få oppskriften på her.  Du kan selvfølgelig variere med andre grønnsaker. Her tok jeg bare det som fantes i skapet. Dette trenger du til 2 porsjoner:

  • 1/2 squash
  • 1 gullerot
  • noen dusker brokkoli
  • 1/3 purreløk
  • sukkererter
  • kokosmelk
  • sitron
  • fiskebuljong
  • krydder av ønske
  • 1 fedd hvitløk
  •  1/2 dl Vita «mat»
  • 3 biter laksefilet

Først kan du sette ovn på 200 grader. Kutt opp alle grønnsaker i strimler eller biter og legg dem i en ildfast form

laks1

Så skal du lage sausen.

laks2

Ta en boks kokosmelk og 0,5 – 1 dl Vita «mat» i en kaserolle.  Etter det kan du legge i en fiskebuljongterning. Det kan være at du må smake til litt, Jeg brukte nesten en hel. Hakk opp hvitløk og ha i sausen.  Press i en sitronbåt, og smak til med salt og pepper.  La dette stå og småkoke i 5 min.

laks4

Legg laksebitene i formen sammen med grønnsakene. Krydre dem med salt og pepper. Så heller du sausen over.

laks5

Ser godt ut allerede jo! Dekk til med aluminiumsfolie og sett i ovnen. Der skal den stå 18-20 min.

laks6

Mens den står i ovn kan du lage det du skal servere den sammen med. I dag brukte jeg ris, men det funker veldig fint med fullkornspasta eller søtpotet også.

laks7

Et lite middagstips til i morgen folkens!! Eat and enjoy!

Life is to short to wait

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *