Min første GRANOLA oppskrift

Når jeg endelig fikk kokosoljen og kokosflakene fra iherb, skulle jeg lage min første granola! Jeg så på litt forskjellige oppskrifter rundt omkring, og bestemte meg bare for å kjøre en god blanding av det jeg hadde i skuffa fra før. Oppskriften jeg brukte kommer her, men det finnes selvfølgelig maaaange variasjoner. Jeg har ikke noe vekt enda (ønsker meg!!), så det måles i ca form, dl , ts og ss. Du trenger

  • 100 gr Valnøtter
  • 100 gr hakkede mandler
  • 1dl solsikkekjerner
  • 1dl linfrø
  • 1dl sesamfrø
  • 1,5 ts kanel
  • 1ts kardemomme
  • 1ts havsalt
  • 2 ss kokos olje
  • noen dråper (jeg brukte 5) stevia vanilje
  • 1dl vann

Begynn med å hakk mandler og valnøtter

granola

Bland deretter alt det tørre i en bolle. Smelt kokos oljen ( det går rimelig kjapt) og ha i den, vann og stevia. Bland GOOODT!

granola2

Så tar du alt over på et stekebrett (med bakepapir på) og smører det utover.

granola5

Stekes i ovn på 200 grader, i ca en halvtime. Men i min ovn ble det nesten litt for lenge. Så jeg tror det kommer litt an på hvilken ovn du bruker. Det er også viktig at du åpner og snur litt på «røra» et par ganger mens den steker. Når den er ferdig stekt legger du den til avkjøling, før du har den i et glass.

granola6

Som du ser er glasset mitt veeeeldig stort i forhold til mengden med granola. SÅ jeg SKAL lage minst dobbelt så mye neste gang. Det kan selvfølgelig du også gjøre.  Jeg tror også jeg vil anbefale at du tar i kokosflakene ETTER du har stekt resten. Jeg gjorde ikke det denne gangen, og var sååå redd for at de skulle bli svidd.

granola4

Stor og fin glasskrukke som jeg måtte ekstra ærend dra å kjøpe på jobben (kremmerhuset) for å ha noe fint å ha den i.  Men det ble dekorativt på kjøkkenbenken. Neste gang skal jeg prøve med litt andre korn sorter og havregryn. Spennende! Ønsker alle en fin kveld.

If you want something you’ve never had, you’ve got to do something you’ve never done

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *